Formel 4 bliver til nordic 4

Kun navnet ændres, når dansk banesports officielle talentklasse i 2024 får nyt navn.

Navneskiftet skyldes retningslinjer fra det internationale bilsportsforbund, FIA, som ikke længere er mulige at leve op til under danske forhold. Det være sig eksempelvis udskiftning af de nuværende biler til den nyere generation. Og det vil ifølge promotor Alex Stubberup Frederichsen være ødelæggende for dansk talentudvikling:

– Vi har gang i noget rigtig godt for danske motorsportstalenter, og der er mere interesse for klassen end nogensinde før. Selvom FIA’s krav er vel ment, vil de økonomiske konsekvenser medføre, at meget få ville have råd til at køre formelbil herhjemme. Derfor var det ikke en svær beslutning at give slip på navnet til fordel for at holde fast i talenterne, siger Alex Stubberup Frederichsen.

Beslutningen er truffet i samråd med Dansk Automobil Sports Union, og med det nye, nordisk klingende navn, er der lagt op til et fortsat samarbejde med lignende klasser i Skandinavien:

– I denne sæson har vi kørt to løb på svenske baner og desuden haft kørerne fra Formula Nordic med til finaleløbet på FDM Jyllandsringen. Det har været lærerige oplevelser for kørerne i begge mesterskaber, så det arbejder vi på at fortsætte i det nye år.

Nordic 4-mesterskabet fortsætter som hidtil med kombinationen af Formel 4 og Formel 5-biler på en blanding af danske og svenske baner på løbskalenderen. Det er her, unge talenter kan lære de grundlæggende færdigheder bag rattet, så de på sigt kan gøre sig gældende på de internationale baner.